Втручання у вибори в усьому світі: чи покарають РФ?

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Наразі все залежатиме від позиції США. Дуже важливо, щоб була консолідована позиція всіх країн, які зазнали втручання РФ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, оцінюючи втручання РФ у вибори в різних кранах.

«Втручання РФ у вибори підтверджене у Великій Британії, Чехії, Франції, Німеччині, зафіксоване втручання РФ під час референдуму в Нідерландах. Навіть у Польщі, судячи з того, що була влаштована антиукраїнська акція у Варшаві. Це, по суті, підготовка до майбутніх виборів. Можна вважати це втручанням РФ», – зазначив Цибулько.

Чи буде якась коаліція, подальші санкції за втручання у вибори в усьому світі, залежатиме від лідерської ролі США, додав він.

«Залізна завіса»: як від Росії відвертаються союзникиУ квітні 2018 року посилилися процеси, які можуть привести Росію до повної міжнародної ізоляції.

Зрозуміло, що у Вашингтоні слів на вітер не кидають. Вже є очікування пакета санкцій, який має бути проголошений після 22 листопада, уточнив експерт.

За його словами, це в руках Мінфіну США.

«Для цього не потрібен спеціальний закон, тому що російські медіа вже почали промивати мізки своєму населенню, що санкції не страшні, адже Конгрес не зможе зібратися й ухвалити відповідний закон. Однак закону насправді не потрібно. Це все підпадає під чинну законодавчу базу», – пояснив політолог.

Зараз, імовірно, слварто чекати двох пакетів санкцій – за Солсбері та втручання у вибори, підкреслив він.

«Насправді, наразі дуже важливо сформувати єдину консолідовану позицію всіх країн, у вибори яких втручалися росіяни, для того, щоб організувати єдиний тиск на Росію», – резюмував Цибулько.

НАТО засуджує нещодавнє втручання Росії у вибори та референдуми в країнах-союзниках і партнерах.

Також ми писали, як змінювалося ставлення союзників до РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: