Меркель не відмовлятиметься від російського газу

Читать на русском
Канцлер Ангела Меркель відкинула критику щодо залежності Німеччини від російського газу і заявила, що Німеччина продовжить купувати газ у Росії.

Також очільниця Німеччини повідомила, що її країна буде диверсифікувати поставки палива.

Як пише «Слово і Діло», про це вона заявила в середу, 23 січня, на Міжнародному економічному форумі в Давосі, повідомляє Reuters.

«Природний газ відіграватиме (для Німеччини) все більшу роль протягом кількох десятиліть», - сказала Меркель.

«Тому спір про те, звідки надходить газ, дещо перебільшений», - додала вона, реагуючи на критику США щодо будівництва нового газопроводу Північний потік-2 у Балтійському морі.

«З одного боку, ми будемо продовжувати отримувати природний газ з Росії, це абсолютно ясно», - пояснила канцлер, не кажучи конкретно про проект Північний потік-2.

«Але, звичайно, ми також хочемо диверсифікації», - додала вона, відкидаючи звинувачення в тому, що Німеччина йде до більшої залежності від російського газу.

«Саме тому ми збираємося отримувати зріджений природний газ, можливо, навіть зі США та з інших джерел. Ми розвиваємо інфраструктуру в усіх напрямках», - сказала Меркель.

Нагадаємо, 11 грудня Палата представників Конгресу США схвалила резолюцію, у якій висловила протест проти будівництва Північного потоку-2, а також підтримала введення санкцій для протидії цьому проекту. Зокрема, проти європейських компаній, що беруть участь в його реалізації. Документ не має обов'язкового характеру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: