Сенатори США готують резолюцію проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Також сенатори будуть вимагати вжити дії через атаки РФ на українські кораблі в Азовському морі.

Близько 40 американських сенаторів внесуть в Сенат США резолюцію, спрямовану проти проекту газопроводу «Північний потік 2» і яка вимагатиме вжити дії через атаки РФ на українські кораблі в Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на The Hill, котра має у розпорядженні копію документа.

У США закликали Німеччину відмовитися від «Північного потоку-2»У Держдепі схвалюють резолюцію Європейського парламенту і закликали ФРН «прислухатися до сусідів»

Як повідомляє видання, сенатори готують резолюцію, в якій закликають згорнути проект газопроводу через те, що він несе загрозу енергетичній безпеці Європи, а також закликають Російську Федерацію гарантувати свободу навігації в Керченській протоці.

«Сполученим Штатам та їхнім союзникам необхідно швидко, за допомогою вагомих і рішучих дій протидіяти російської військової агресії в Керченській протоці», - відзначається в резолюції.

Крім цього, в ній міститься заклик безпосередньо до президента США Дональду Трампу працювати з Конгресом і американськими союзниками «для стримування Російської Федерації від подальшої агресії». Також сенатори закликають президента забезпечувати свободу навігації в акваторії Чорного моря, зміцнювати військовий потенціал України, в тому числі надаючи їй додаткову допомогу для забезпечення безпеки.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов розповів про те, що Україна готує новий прохід військових кораблів через Керченську протоку.

Нагадаємо, міністр економіки ФРН Петер Альтмайер заявив, що прокладка газопроводу «Північний потік-2» можлива, якщо при цьому будуть зберігатися «ключові інтереси України».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: