Україна закрила представництво при СНД

Читать на русском
Україні все одно спрямують запрошення для участі в засіданні ради глав урядів СНД, яке відбудеться в Астані 2 листопада.

Представництво України при статутних органах Співдружності незалежних держав було закрите в серпні.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав голова виконавчого комітету-виконавчий секретар СНД Сергій Лебедєв, повідомляє «Інтерфакс» у вівторок, 28 серпня.

Порошенко надав чинності рішенню про вихід із СНДПрезидент України Петро Порошенко підписав указ про набрання чинності рішення РНБО про вихід країни з СНД.

«Ми з жалем констатуємо, що в серпні було закрите представництво України при статутних органах Співдружності», – сказав Лебедєв у Мінську.

Разом із тим голова виконкому зазначив, що «контакт у нас з Україною залишається».

«Ми здійснюємо його в Мінську через посольство України в Республіці Білорусь. Там виділений спеціальний працівник», – пояснив він.

«Я в цьому трагічного нічого не бачу, тому що в нас десять років тому така ситуація була», – зауважив Лебедєв.

За його словами, тоді радник одного з посольств поєднував свою діяльність у дипмісії з представленням інтересів своєї країни при статутних органах СНД.

«Я все-таки сподіваюся, що Україна збереже свою присутність у Співдружності», – наголосив Лебедєв.

Він зазначив, що Україні надішлють запрошення для участі в засіданні ради очільників урядів СНД, яке відбудеться в Астані 2 листопада. Він наголосив, що «Україна не вийшла зі складу Співдружності, вона де-юре залишається державою-учасником, тому ми всі документи їй надсилаємо й запрошення».

Нагадаємо, 22 травня президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про вихід із СНД. При цьому саме рішення на сайті президента не оприлюднили, оскільки воно має гриф «Для службового користування».

Своєю чергою Росія вимагає від України 300 мільйонів рублів за членство в СНД. Внески не виплачувалися понад чотири роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: