Піти або залишитися. Що Україна робитиме із СНД

Читать на русском
Пропозиція вийти з органів Співдружності незалежних держав передбачає залишити в дії ті угоди, які вигідні для України.

Пропозиція президента Петра Порошенка вийти з органів Співдружності Незалежних Держав передбачає залишити в дії ті угоди про співпрацю із СНД, які вигідні для України.

Про це повідомила в понеділок, 16 квітня, на Погоджувальній раді в парламенті представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко, передає «Слово і Діло».

МЗС підготувало пропозиції щодо виходу із СНД та денонсації договору про дружбу з РФМіністерство закордонних справ підготувало пропозиції для президента щодо виходу України з органів СНД та денонсації Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією.

За її словами, Порошенко як верховний головнокомандувач закликає уряд провести інвентаризацію всіх багатосторонніх угод між членами СНД, щоб денонсувати «окремі» договори між цими країнами.

«Залишивши лише ті, які є прагматично необхідними для України, як: визнання дипломів, визнання працевлаштування, договір про транзит та інші, які будуть необхідними для роботи України та економіки України», – заявила Луценко.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко запропонував підготувати пропозиції щодо офіційного припинення участі України в СНД.

«Слово і Діло» писало, якою була Реакція українців на це повідомлення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: