Луценко прокоментував отруєння Ющенка

Читать на русском
5 вересня 2004 року Ющенко, будучи кандидатом в президенти, зустрічався з керівництвом СБУ, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований до віденської клініки.

Колишній президент України Віктор Ющенко був отруєний, але невідомо, хто це зробив.

Про це в інтерв'ю «В гостях у Дмитра Гордона» заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, пише «Слово і Діло».

Ющенкові граблі. На що хворіють рейтинги чинного президента?Антирейтинги Петра Порошенка сягнули рекордних значень. Чи вдасться його команді подолати ці виклики, в своєму матеріалі аналізував політолог Олександр Радчука.

Відповідаючи на питання про те, чи був отруєний Віктор Ющенко, голова ГПУ сказав: «Так». На уточнююче запитання, чи відомо, хто це зробив, генпрокурор відповів: «Ні, невідомо».

Нагадаємо, раніше третій президент України Віктор Ющенко заявляв, що в його крові залишилося 5% діоксину.

5 вересня 2004 року Ющенко, будучи кандидатом в президенти, зустрічався з керівництвом СБУ, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований до віденської клініки. Лікарі заявили, що Ющенко отруєний діоксином, причому отрута потрапила до організму пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка.

Раніше Ющенко звинуватив Євросоюз у фінансуванні агресії РФ.

Також нагадаємо про зустріч Ющенка з президентом Білорусі в Мінську.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: