Доказів причетності Кучми до вбивства Гонгадзе немає – Луценко

Читать на русском
Генпрокурор розповів, що майор Мельниченко не співпрацює зі слідством і досі не здав оригіналів записів.

Генеральний прокурор не має юридичних доказів того, що другий президент України Леонід Кучма давав вказівки вбити журналіста Георгія Гонгадзе.

Як пише «Слово і Діло», про це Юрій Луценко повідомив у інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Луценко провалив обіцянку завершити розслідування справи Гонгадзе за піврокуЮрій Луценко заявляв, що йому вистачить півроку, щоб завершити розслідування справи про вбивство Гонгадзе.

«У мене немає зараз юридичних доказів того, що особисто Кучма давав вказівки на знищення Гонгадзе. На жаль, майор Мельниченко досі так і не здав оригіналів записів та записувальних пристроїв, і сам не співпрацює зі слідством. Без цього юридичне притягнення й вирішення долі Кучми неможливі», - сказав Луценко.

Він також пояснив, у чому саме вбачає провину Кучми.

«Я вважаю, що Кучма винен у тому, що створив атмосферу в прокуратурі. Невдоволення президента вловлювалося оточенням і набувало характеру, хто швидше знищить ворога керівника еліт - диктатора. Саме це я ставлю йому в провину. У нас бувають рідкісні, але зустрічі, і завжди йому це кажу. Є дві круті помилки Кучми: перша - створення олігархії, яка досі підриває перспективи України, друга - диктаторська система управління, при якій була перейдена межа, за яку не можна було переходити», - повідомив генпрокурор.

Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

6 січня 2016 року Апеляційний суд Києва визнав законним довічний вирок колишньому генералу МВС Олексію Пукачу за вбивство Гонгадзе, який було ухвалено 9 січня 2013 року Печерським райсудом Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: