Луценко заявив про затримання двох чиновників «Укргазвидобування»

Читать на русском

Керівник Генпрокуратури повідомив про затримання двох чиновників української газовидобувної компанії на хабарі.

Генеральна прокуратура спільно зі Службою безпеки України та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою затримала двох чиновників ПАТ «Укргазвидобування» за підозрою в отриманні «відкатів».

Про це на своїй сторінці в Facebook написав генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, йдеться про начальника механіко-енергетичного департаменту Володимира Микитіна та директора з підготовки та транспортування газу «Укргазвидобування» Олександра Гордієнка.

«Сьогодні затримані двоє посадовців «Укргазвидобування», які налагодили схему отримання 10% відкату за держзамовлення. В межах справи зафіксовано, що за вересень-грудень (2018 року) начальник механіко-енергетичного департаменту «Укргазвидобування» Володимир Микитін і директор із підготовки та транспортування газу Олександр Гордієнко отримали 16,84 мільйона гривень», – зазначив генпрокурор.

Луценко також додав, що посадовців затримали під час одержання чергового траншу в 9 млн грн. Генпрокурор зазначив, що затримані намагалися жбурнути гроші у вікно.

«Під час отримання чергового траншу в 9 мільйонів гривень зловмисників затримали. Спроба викинути у вікно купу грошей не вплине на перебіг слідства. Подарований чиновнику Land Cruiser також врахуємо», – додав він.

Нагадаємо, НАБУ провело обшук у справі заволодіння газом «Укргазвидобування» фірмою «Карпатигаз». Також детективи провели слідчі дії в представника фірми Moston Properties у справі «Укргазвидобування». Раніше суд скасував арешт рахунків «Укргазвидобування».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: