Вибори-2019: як виконує обіцянки кандидат у президенти Богомолець

Читать на русском

Центральна виборча комісія 18 січня офіційно зареєструвала Ольгу Богомолець як кандидата в президенти. Для народного депутата це вже не перша виборча кампанія, свою кандидатуру Богомолець уже виставляла на виборах 2014 року (тоді за неї проголосували не більш ніж 2% українців).

Під час Євромайдану Богомолець брала активну участь в організації роботи медичної служби. Після невдачі на президентських виборах 2014 вона була обрана до Верховної Ради за списками партії «Блок Петра Порошенка» й зараз очолює парламентський комітет із питань охорони здоров'я.

Як виконують обіцянки потенційні кандидати в президентиСлово і Діло аналізувало, як виконують обіцянки потенційні кандидати в президенти, які зараз обіймають державні посади.

На посаді нардепа Богомолець дала 53 обіцянки: виконала – 16 (30%), провалила – 13, а ще 24 – залишаються в процесі виконання. Таким чином, у загальному рейтингу парламентарів за рівнем виконання обіцянок вона посідає 256-те місце.

Багато обіцянок Богомолець стосуються, звичайно, медицини. Наприклад, у 2016 році депутат пообіцяла зробити все можливе, щоб в Україні було медичне страхування. В парламенті вже є відповідний законопроект авторства Богомолець, який чекає на розгляд. Крім того, нардеп ще минулого року пообіцяла зареєструвати законопроект про зміну в системі донорства та крові в Україні. Поки його в Раді немає. Відзначимо, що Богомолець є противником урядової реформи охорони здоров'я й, як і обіцяла, не підтримала в Раді відповідні законопроекти. За її словами, насправді, ця реформа «економить гроші на життя та здоров'я українців».

У своїй передвиборчій програмі Богомолець пообіцяла запровадити обов'язковий медико-профілактичний супровід дітей, військових та пенсіонерів, забезпечити фінансування медичної сфери на рівні від 5% ВВП, знизити смертність і збільшити тривалість українців.

Також кандидат у президенти запевнила, що в разі обрання збільшить зарплати солдатам у півтора раза, розгорне миротворчу місію ООН на окупованих територіях, розробить стратегію реінтеграції Донбасу, запровадить мораторій на підвищення тарифів, обмежить перебування глави держави на посаді до одного терміну, перегляне умови співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Ольга Богомолець виконує обіцянки в статусі народного депутата.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: