У Брюсселі сьогодні відбудуться тристоронні переговори щодо газу

Читать на русском
Сьогодні, 21 січня, в Брюсселі, Україна, ЄС і Росія будуть обговорювати новий контракт на транзит газу.

Сьогодні, 21 січня, в Брюсселі відбудуться тристоронні газові переговори за участю України, Європейської комісії та Росії.

Основною темою переговорів буде збереження транзиту російського газу до країн ЄС українською територією, пише «Слово і Діло».

«Газпром» зірвав переговори щодо газу. Яке ключове завдання України?Газпром зірвав тристоронні консультації щодо транзиту газу на рівні експертів з України, ЄС та Росії.

Зустріч відьудеться за участю заступника голови Єврокомісії в справах енергоспівтовариства Мароша Шефчовича, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, керівника НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, міністра енергетики РФ Олександра Новака та заступника голови «Газпрому» Олександра Медведєва.

Нагадаємо, минулого тижня голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв назвав головну задачу переговорів із «Газпромом».

«Головним завданням України на цих переговорах є збереження транзиту. Друге – це те, що контракт має бути підписаний за європейським правом, що забезпечить обсяги та гарантії виконання», – зазначив він.

Крім того, Коболєв зазначив, що без нового контракту «Газпром» із 2020 року може призупинити транзит. Як відомо, термін дії контракту на транзит російського газу до ЄС від 2009 року спливає 1 січня 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: