Три партії визначилися з кандидатами в президенти

Читать на русском
Зі своїми кандидатами визначилася Соціалістична партія України, партія Сила людей і частина Опоблоку.

У неділю, 20 січня, в президенти України висунули низку політиків. Зі своїми кандидатами визначилася Соціалістична партія України, партія Сила людей і частина Опоблоку.

Соціалістична партія України, на з'їзді 20 січня, висунула свого голову Іллю Ківу кандидатом в президенти на чергових виборах 2019 рок, пише «Слово і Діло».

«Парад» кандидатів і загроза фальсифікацій: тенденції виборів-2019ЦВК зареєструвала п'ятьох кандидатів у президенти України. Про виборчу кампанію-2019 поговорили з експертами.

Як заявив Ківа під час виступу на з'їзді, «це важливий крок - ми повертаємося до великої політики після 10 років перебування в забутті».

За словами Ківи, участь у виборах президента - «перший етап, який СПУ ставить перед собою».

«Другий етап - парламентські вибори, ми повинні представляти інтереси народу в парламенті. Третій етап - повернення до Соцінтерну і відновлення позицій в Європейській соціалістичній партій. Європейська сім'я чекає нас», - додав глава СПУ.

Партія опозиційного блоку - Партія миру і розвитку висунула Олександра Вілкула кандидатом в президенти України.

Як передає Liga.net з місця подій, в Запоріжжі в місцевому Палаці спорту відбувся форум «За мир і розвиток». До форуму відбувся закритий з'їзд Опозиційного блоку - Партії розвитку та миру, на якому було прийнято рішення підтримати кандидатуру Вілкула.

Вілкул висунутий від колишньої Індустріальної партії України, яка була перейменована в зв'язку з судовим рішенням, яке забороняє вносити будь-які зміни до статуту партії Опозиційний блок.

«Щоб обійти судову заборону, частина Опоблока Ріната Ахметова перейменувала Індустріальну партію і висунула Вілкула», - пише видання.

Під час своєї промови на форумі Вілкул пообіцяв припинити стрілянину на Донбасі в перші дні свого президентства, а досягти стійкого миру в Україні - через 6-8 місяців.

Партія Сила людей висунула колишнього журналіста Дмитра Гнапа кандидатом на виборах президента.

Гнап повідомив, що має намір запустити публічну кампанію фандрайзингу, щоб зібрати 2,5 мільйона гривень на внесок для реєстрації його кандидатом. За його словами, для проведення президентської кампанії потрібно буде ще 1,5-2 мільйона гривень.

Нагадаємо, що президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: