Туреччина запроваджує для туристів податок на безпеку

Читать на русском
Туреччина з 1 січня 2019 року запроваджує податок на безпеку для туристів у розмірі 1,5 євро, який буде стягуватися в аеропортах по прильоту.

Туреччина з 1 січня 2019 року запроваджує податок на безпеку для туристів у розмірі 1,5 євро, який буде стягуватися в аеропортах по прильоту.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на Анадолу.

Спочатку передбачалося запровадити податок у розмірі 3 євро із людини. Однак асоціація туристичних агентств Туреччини TURSAB звернулася до міністра культури і туризму Туреччини Мехмета Нурі Ерсою з пропозицією знизити збір, так як мільйони туристів вже оплатили відпочинок в Туреччині в 2019 році. Після переговорів з міністерством транспорту та інфраструктури було вирішено скоротити збір до 1,5 євро з людини.

«Одне з найбільших переваг Туреччини як туристичного напрямку - це хороше співвідношення ціни і якості. Турпакети на 2019 рік продаються вже три місяці, починаючи з жовтня, без урахування нового податку. Їх купили мільйони іноземних туристів. 3 євро можуть здатися незначною сумою, але якщо ці витрати буде покладено на туроператорів, їм доведеться заплатити мільйони євро», - заявив голова Tursab Фируз Балик.

Раніше в Туреччині швидкісний поїзд зійшов з рейок, є жертви.

Також нагадаємо, Україна змінить правила вантажоперевезень з Туреччиною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: