Погода на 2019 рік: коли закінчаться морози та чи варто їхати на море влітку

Читать на русском
Синоптики та кліматологи зробили прогноз погоди на 2019 й рік. Сніг буде чи не до квітня, весна холодною, влітку - дощі, а осінь прийде пізно.

Народні синоптики та кліматологи зробили прогноз погоди на 2019 й рік. Сніг буде чи не до квітня, а осінь прийде пізно.

Як пише «Слово і Діло», про це інформують «Вести».

Якою буде зима в Україні: січень-лютий

Кліматологи відзначають, що зима не стане аномально холодною. Якщо на півночі країни все вкрите снігом, то в південних регіонах опади будуть рідко. У другій половині січня, можуть, повернутися холоди. У цей період температура може опускатися до мінус 10-15 градусів. У кінці січня синоптики чекають на чергове потепління, а лютий буде холодним, вітряним і сніжним.

Синоптики прогнозували погоду на весну

Як і в році, що минає, сніг буде покривати значну частину країни чи не до квітня. Згідно з народними прикметами, у роки, коли Великдень пізній , холод тримається довго. Великдень у 2019 році - 28 квітня. Найкращою температурою в березні буде 9-10 градусів тепла. Тепло різко змінить холод в кінці квітня. А до літньої температури в 20-23 градуси можна готуватися вже в середині травня.

Чи буде спекотним літо

На півдні країни літо буде традиційно жарким і задушливим, а на решті території - м'яким. У червні на Заході та Півночі України можуть бути затяжні дощі, а також кілька хвиль похолодань. Липень і серпень будуть теплими. На півдні дощі будуть рідко, а ось на півночі й заході можна чекати дощі, але не жаркі дні - з температурою близько 30 градусів тепла. На море найкраще їхати ближче до серпня, коли опади мінімізуються, а температура буде стабільно близько 30 градусів.

Осінь настане лише в листопаді

У вересні ще можна буде ходити в літньому одязі. Весь місяць температура буде не нижче 18-20 градусів. Крім того, синоптики прогнозують відносно суху осінь до кінця жовтня. На початку листопада розпочнеться справжня сіра осінь з опадами і холодами. На початку листопада температура буде близько 5-8 градусів тепла, а ось на півночі ближче до грудня українці побачать перший сніг і заморозки.

Раніше синоптики прогнозували, що в Україні в січні найбільше снігу очікується в кінці місяця. На північному сході випаде до 20-27 см снігу, на півдні - набагато менше.

Також наші аналітики зробили політичний прогноз на 2019 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: