В Україні заборонили російські ліки

Читать на русском
В Україні заборонили реалізацію, зберігання та застосування 68 лікарських препаратів, 43 із яких виготовлені в Росії.

В Україні заборонили реалізацію, зберігання та застосування 68 лікарських препаратів, 43 із яких виготовлені в Росії.

Про це йдеться в розпорядженні №7308 Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками від 17 серпня, передає «Слово і Діло».

Які ліки та аналізи мають бути безкоштовними й скільки з них безкоштовні насправдіУ МОЗ говорять, що безкоштовні ліки є, тому що діють різні програми. Чому ж нам доводиться оплачувати більшість аналізів та медпрепаратів власним коштом.

Відзначається, що основною причиною заборони є ввезення зазначених ліків на територію України з порушенням вимог законодавства.

Згідно з документом, медичні заклади, аптеки та інші суб'єкти господарської діяльності повинні негайно, після отримання розпорядження, перевірити у себе наявність лікарських препаратів зі списку, після чого вилучити їх з обігу для подальшого знищення та утилізації.

Повідомляється, що невиконання вимоги карається відповідно до чинного законодавства України. У списку заборонених ліків містяться зокрема препарати російського виробництва проти правця і стафілококових інфекцій.

Крім того, в переліку є ліки українського, німецького, польського, угорського, болгарського, бельгійського, французького, румунського, датського, іспанського, італійського та австрійського виробництва.

Раніше МОЗ оновив список безкоштовних ліків.

Також нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я рекомендує додаток для перевірки надійності і ціни ліки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: