Справа ОГХК: у суді допитали чинного керівника компанії

Читать на русском
У судовому засіданні в справі завдання збитків державній компанії допитали одного з керівників ОГХК.
Руслан Журило у судовому засіданніфото: «Слово і Діло»

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури допитали свідка в кримінальному провадженні за обвинуваченням відстороненого голови правління ПАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» Руслана Журила та колишнього працівника підприємства Юрія Перцева в завданні збитків ОГХК на суму майже 300 мільйонів гривень.

В судовому суді допитали чинного в.о. голови правління ОГХК Олександра Гладушка, повідомляє журналіст «Слова і Діла».

Так, прокурори САП Віталій Кричун і Тарас Щербай розпитували Гладушка, який на той момент очолював юридичний напрямок в ОГХК, про його зв'язки з австрійською компанією Bollwerk Finanzierungs-und Industriemanagement AG і Adelis Trade LLP, які фігурують у провадженні. На всі запитання він відповідав негативно й говорив, що ні з ким не знайомий, попри те, що на його вилученому телефоні виявили контакт «Свєта Bollwerk».

Також Гладушко не зміг пояснити, чому на вилучених в ОГХК комп'ютерах знайшли листування від імені австрійської компанії Bollwerk із кінцевими отримувачами продукції щодо укладання контрактів.

Крім того, керівник ОГХК заперечував знайомство з переліченими прокурорами особами та компаніями. На що прокурори вказали, що на його телефоні є з'єднання з однією з осіб, а печатки й статути згаданих компаній знайшли на вилучених в ОГХК комп'ютерах.

Нагадаємо, суд продовжив відсторонення Журила від посади голови ОГХК. Також у НАБУ заявили, що викрита схема на ОГХК продовжує діяти. Раніше стало відомо, що детективи розслідують ще один епізод, пов'язаний із цією компанією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: