Справа ОГХК: фірма-посередник намагалася зняти арешт із рахунків

Читать на русском
Офшорна компанія, що фігурує в справі ОГХК, через суд намагалася зняти арешт зі своїх рахунків.

Фірма-посередник Adelis Trade LLP, яка фігурує в розслідуванні детективів НАБУ у справі ПАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», намагалася через суд скасувати арешт своїх рахунків.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Представник Adelis Trade LLP подав клопотання про зняття арешту з рахунків компанії, мотивуючи його тим, що арешт наклали необґрунтовано. Також він вказав, що, на його думку, компанія не причетна до вчинення кримінального правопорушення.

Своєю чергою детектив заперечував проти клопотання, вказуючи, що НАБУ фактично завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України. За його словами, під часі досудового розслідування рішенням слідчого судді на рахунки низки компаній накладені арешти, в тому числі й на рахунки Adelis Trade LLP, на яких заарештовано приблизно 400 тисяч євро.

Детектив зазначив, що ст. 364 КК України, вчинення якої інкримінується підозрюваним, передбачає застосування спеціальної конфіскації, оскільки державі завдано збитків на суму понад 10 мільйонів доларів. У Бюро також зазначили, що Міністерством економічного розвитку і торгівлі України заявлений цивільний позов. Детектив вказує, що Adelis Trade LLP прямо підконтрольна керівництву ОГХК і була посередником при здійсненні продажу сировини держпідприємства іноземним суб'єктам за заниженими цінами.

Вислухавши обидві сторони, суд відмовив у знятті арешту.

Нагадаємо, суд продовжив відсторонення голови правління ОГХК Руслана Журила.

Раніше суддя скасував арешт квартири, пов'язаної зі справою ОГХК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: