У НАБУ заявили, що викрита схема на ОГХК продовжує діяти

Читать на русском
У Національному бюро зробили всі можливі способи ліквідації схеми на ОГХК, яке завдало державі збитків.

Державне підприємство «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» продовжує продавати титанову продукцію за схемою, яка завдала державі збитків у 300 мільйонів гривень і була викрита детективами НАБУ.

Про це в ефірі «24 каналу» сказала старший детектив Національного бюро Олена Кроловецька, повідомляє «Слово і Діло».

«Незважаючи на те, що Національним антикорупційним бюро було вжито всіх, передбачених законом, заходів для того, щоб унеможливити подальше використання зазначеної схеми, на жаль, вона до цього часу діє. В ході досудового розслідування у січні-березні 2017 року, детективи за погодженням з прокурорами зверталися до слідчого судді про зупинення відвантаження продукції на користь цих підприємств-посередників. Ці клопотання були задоволені судом. Однак через місяць, у квітні 2017 року вже інший суддя Солом'янського суду скасував цей арешт», – зазначила детектив.

Водночас, Кроловецька додала, що НАБУ звернулось до прем'єр-міністра з пропозиціями про усунення умов, які сприяли реалізації схеми. У відповідь отримали тезу, що підприємство ОГХК є прибутковим, але коштів на те, щоб сплатити частину чистого прибутку в нього немає. Детектив НАБУ пояснила, що для ліквідації цієї схеми необхідна воля.

Нагадаємо, двоє суддів заявили самовідвід від розгляду обвинувального акта у справі ОГХК. Раніше САП скоротила кількість підозрюваних у цій справі. Також НАБУ розслідує ще один епізод, пов'язаний із цим держпідприємством.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: