Суд скасував арешт квартири, пов'язаної зі справою ОГХК

Читать на русском
Адвокат власника майна домігся зняття арешту з житла свого клієнта, який фігурує в справі ОГХК.

У рамках кримінального провадження про завдання збитків ПАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» розміром у понад 300 мільйонів гривень суд скасував арешт квартири одного з фігурантів розслідування.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання адвоката власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Вказується, що зазначена квартира були придбана одним із фігурантів справи ОГХК за 250 тисяч євро в передмісті столиці Латвії Риги 28 грудня 2016 роки загальною площею майже 112 кв. м. За версією НАБУ, ця квартира була куплена за кошти, отримані незаконним шляхом у результаті скоєння злочину.

Адвокат фігуранта справи вказував, що його клієнту не повідомили про підозру, а значить, арешт квартири не має під собою підстав. У зв'язку з цим він просив скасувати арешт нерухомості власника майна.

Детектив НАБУ скерував до суду заперечення на клопотання про скасування арешту.

Вислухавши доводи адвоката, суддя ухвалив рішення клопотання задовольнити й скасував арешт квартири.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», йдеться про Світлану Ільтьо, яка, за версією детективів, здійснювала управління рахунком британської компанії-посередника в схемі ОГХК Adelis Trade LLP в латвійському банку Citadele Banka. Вона ж у період 2014-2015 років обіймала посаду фінансового директора ТОВ «Юнітранс Оператор» (за інформацією слідства, пов'язана з в. о. голови правління ОГХК Русланом Журилом і його колишнім заступником Юрієм Перцевим) і виконувала роль представника ще двох фірм – First Railway Company LLP і Bolatico Limited. Компанії «Юнітранс Оператор», First Railway Company LLP і Bolatico Limited надавали послуги перевезення сировини ОГХК кінцевим споживачам у зазначеній схемі, а Adelis Trade LLP – була посередником між ОГХК і кінцевими покупцями сировини.

Також, за інформацією співрозмовника, Ільтьо працювала комерційним директором Adelis Trade LLP, що підтверджує відповідним контрактом. До того ж у результаті негласних слідчих (розшукових) дій вдалося підтвердити факти прямого віддаленого управління Ільтьо рахунками Adelis Trade LLP і приховування нею документів компаній-посередників та інших іноземних суб'єктів господарювання в підвальному приміщенні в Києві. У НАБУ знайшли й довіреності компаній First Railway Company LLP, Bolatico Limited на представництво їхніх інтересів Ільтьо. Ба більше, вона сама виконала деякі перекази коштів на рахунки компаній, що фігурує в схемі. Зазначений факт підтверджений виписками руху коштів на рахунках однієї з компаній.

Крім того, за інформацією джерел, детективи НАБУ скадали повідомлення про підозру Ільтьо, оскільки слідством нібито встановлений ​​прямий її зв'язок зі злочином. Однак у САП не погодили цей документ.

Нагадаємо, джерела «Слова і Діла» повідомили, що Журило та САП обговорювали деталі угоди зі слідством.

Раніше САП скоротила кількість підозрюваних у справі ОГХК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: