Посли країн ЄС узгодили санкції проти чотирьох працівників ГРУ

Читать на русском
До списку санкцій за використання та поширення хімічної зброї включать чотирьох росіян і п'ятьох сирійців.

Посли Євросоюзу на засіданні в середу, 16 січня, схвалили запровадження санкцій проти чотирьох офіцерів ГРУ РФ, у тому числі двох розвідників, обвинувачених Британією в отруєнні колишнього офіцера ГРУ, подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив у Twitter кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

Лондон наполягає на запровадженні нових санкцій у справі СкрипаляВелика Британія сподівається заручитися підтримкою нових санкцій з боку Франції та Німеччини.

За його даними, також до списку внесуть п'ятьох осіб із Сирії.

Очікується, що санкції будуть затверджені наступного тижня й стануть першими за новим режимом санкцій за використання та поширення хімічної зброї.

Нагадаємо, Рада ЄС затвердила режим санкцій за хімзброю 15 жовтня минулого року. Санкції полягають у забороні на поїздки до ЄС і заморожування фінансових активів осіб і організацій. При цьому фізичним та юридичним особам ЄС буде заборонено виділяти кошти в розпорядження тих, хто потрапив під обмежувальні заходи.

У березні на території Великої Британії колишній офіцер ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія постраждали від нервово-паралітичної речовини. Після довго лікування вони вийшли з коми й почали одужувати.

Британія впевнена в причетності Росії до інциденту. В отруєнні Скрипалів підозрюють російських громадян Олександра Петрова та Руслана Боширова.

При цьому Москва стверджує, що не має нічого спільного з подією в Солсбері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: