Рада ЄС схвалила новий режим санкцій

Читать на русском
Рада ЄС затвердила новий режим введення санкцій щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до створення і застосування хімічної зброї.

Рада ЄС затвердила новий режим введення санкцій щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до створення і застосування хімічної зброї.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті організації, передає «Слово і Діло».

ПАРЄ не скасувала санкції проти РФ. Кому це насправді вигідно?ПАРЄ не знайшла голосів для зміни санкційних правил і відклала вирішення цього питання на наступний рік.

«Рада прийняла новий режим обмежувальних заходів по боротьбі з використанням і поширенням хімічної зброї. Це рішення є прямим наслідком висновків Європейської ради від 28 червня 2018 року», - наголошується в ньому.

Це означає, що тепер ЄС зможе застосовувати санкції до осіб і організацій, залучених до розробки і використання хімічної зброї в будь-якому місці, незалежно від їхньої національності та місця розташування.

У Раді ЄС уточнили, що обмежувальні заходи будуть спрямовані на осіб і суб'єктів, які безпосередньо відповідають за розробку і використання хімічної зброї, а також тих, хто надає фінансову, технічну і матеріальну підтримку, і тих, хто допомагає, заохочує їх або асоціюється з ними . Санкції включають заборону на поїздки до ЄС, заморожування активів фізичних осіб і заморожування активів для суб'єктів господарювання. Крім того, особам і організаціям із ЄС буде заборонено надавати кошти подсанкційним суб'єктам.

Як раніше повідомлялося, шість країн ЄС вимагають санкцій за кібератаки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: