«Газова справа Дубневичів»: суд залишив двох підозрюваних без обов'язків

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив антикорупційному прокурору в продовженні процесуальних обов'язків двох підозрюваних.
Ігор Кучма

Радника директора ТОВ «Енергія» Ігоря Кучму та ще одного підозрюваного в кримінальному провадженні про можливе розкрадання природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 мільярда гривень залишили без обов'язків.

Такі рішення ухвалила слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ганна Сергієнко, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ігор Гарванко подав клопотання про продовження дії процесуальних обов'язків Кучмі та ще одному підозрюваному. За його словами, обов'язки необхідно продовжити, оскільки досудове розслідування хоч і завершене, проте сторона захисту продовжує знайомитися з матеріалами розслідування.

Вислухавши доводи прокурора, суддя Сергієнко відмовила в продовженні обов'зяків двом підозрюваним. Причини такого рішення пока не відомі, оскільки в реєстрі оприлюднена лише резолютивна частина рішення.

Як відомо, детективи НАБУ підозрюють екс-директора ТОВ «Енергія» Ігоря Кучму, керівника ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігоря Артимка, його заступника Ігоря Ільківа, фінансового директора «Енергія-Новий Розділ» Олега Павлишина та екс-директора ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександра Олексюка в організації протягом 2013-2015 років схеми із заволодіння природним газом, що належить НАК «Нафтогаз України», в особливо великих розмірах, створивши організовану злочинну групу. За версією сторони обвинувачення, Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ (належать ТОВ «Енергія-Новий Розділ» і ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», власниками яких є нардепи Дубневичі), придбавши у НАК «Нафтогаз України» за пільговою ціною природний газ у вигляді використання його нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов'язковою умовою його використання, привласнили його шляхом використання для промислових потреб, зокрема виробництва електричної енергії з подальшим її продажем ДП «Енергоринок».

Нагадаємо, Кучмі зменшили заставу. Також суд зменшив заставу ще одному підозрюваному у «газовій справі Дубневичів». Раніше суддя скасував позапланову перевірку фірми Дубневичів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: