У Києві штурмували медуніверситет

Читать на русском
На оприлюдненому з місця подій відео видно бійку й тисняву. Пізніше стало відомо про втручання в інцидент поліції.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вранці в понеділок, 14 січня, заявила, що колишня керівниця Національного медичного університету імені Богомольця Катерина Амосова разом зі своїми прихильниками штурмує виш.

Як пише «Слово і Діло», про це вона написала в Twitter.

Також голова МОЗ оприлюднила відповідне відео.

«Прямо зараз Катерина Амосова разом зі своїми прихильниками, що поводяться, як звичайні тітушки, здійснюють штурм НМУ імені Богомольця», – написала Супрун.

На відео видно штовханину в приміщенні закладу та бійку.

Пізніше Супрун заявила, що поліція вивела людей, які намагалися силою прорватися до приміщення.

«Але на цьому Катерина Амосова зупинятися не збирається. Нам відомо, що планується ще одна спроба штурму – вже за участю представників суду», – додала Супрун.

Нагадаємо, в п'ятницю, 11 січня, Міністерство охорони здоров'я втретє звільнило Амосову з посади ректора. До цього 22 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва призупинив попередній наказ МОЗ про звільнення Катерини Амосової й заборонив будь-кому, крім Амосової, обіймати посаду ректора.

20 лютого 2018 року МОЗ уперше відсторонив Амосову від виконання обов'язків ректора медуніверситету ім. Богомольця через зрив ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів 3-го курсу. Однак у березні вона через суд повернула собі посаду, а в квітні її знову звільнили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: