Амосову знову поновили на посаді ректора медуніверситету

Читать на русском
Крім того, в МОЗ зазначили, що суд позбавив НМУ ім.О.О.Богомольця органу управління, оскільки заборонив міністерству охорони здоров'я здійснювати управлінські функції.

Окружний адміністративний суд Києва ухвалив постанову, згідно з якою призупинив наказ міністерства охорони здоров'я України про звільнення Катерини Амосової і заборонив будь-кому, крім неї, обіймати посаду ректора.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я, пише Слово і Діло.

«Рішення Окружного адміністративного суду м.Києва є прямим свідченням суддівського свавілля, адже суд фактично вирішив трудову суперечку, що не в його компетенції, оскільки така справа вже розглядається Печерським районним судом м.Київ», - сказано в повідомленні.

Крім того, в МОЗ зазначили, що суд позбавив НМУ ім.О.О.Богомольця органу управління, оскільки заборонив міністерству охорони здоров'я здійснювати управлінські функції.

«Згідно з ЗУ «Про вищу освіту» МОЗ України є засновником, власником і розпорядником коштів державного університету НМУ ім. О.О. Богомольця. Замість цього суд вирішив за власника, хто може очолювати університет, і фактично передав управління фінансами Катерині Амосовій. Це може привести до порушення прав студентів і працівників, а також до неефективного використання державних коштів, оскільки велика частина фінансування складається з коштів державного бюджету», - йдеться в заяві.

У МОЗ заявили про намір оскаржити рішення суду і звернутися в Національну поліцію зі скаргою на суддю.

Нагадаємо, МОЗ закликає розслідувати «зухвалі злочини» Амосової.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: