У РФ спростовують підозри про рак Клиха

Читать на русском
Людмила Денісова заявила, що буде звертатися до консула для перевірки інформації, яку надали в РФ.

Уповноважений з прав людини Челябінської області РФ стверджує, що політв'язня Станіслава Клиха, який скаржиться на стан свого здоров'я, обстежили і не виявили у нього раку.

Про це з посиланням на російську колегу Тетяну Москалькову повідомила у Facebook Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, пише Слово і Діло.

«Зі слів Москалькової, Уповноважений з прав людини Челябінської області повідомила їй, що Станіславу (Клиху. - ред.) зробили усі необхідні аналізи і діагноз раку, який він підозрює у себе, не підтверджується», - поінформувала Денісова.

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

Вона також додала, що буде звертатися до консула для перевірки цієї інформації.

Раніше, мати політв'язня Тамара Клих, яка розмовляла з сином по телефону 9 січня повідомила, що український політв'язень Станіслав Кліх підозрює, що хворий на рак шкіри. Він також поскаржився на сильний біль в серці і нирках. Незважаючи на такий стан здоров'я, Клиха повернули з лікарні Челябінська до в'язниці в Верхньоуральську.

Нагадаємо, в 2016 році українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і в 1994-1995 роках воювали в складі бандформувань у Чечні. Своєю чергою, Клих заявив, що ніколи не був у Чечні.

Що відомо про українських політв'язнів в РФ, - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: