У Константинополі пояснили, чому ПЦУ не має права створювати закордонні єпархії

Читать на русском
Екзарх Константинополя Даниїл пояснив, чому Православна церква України (ПЦУ) не має права створювати закордонні єпархії та парафії.

Екзарх Константинополя Даниїл пояснив, чому Православна церква України (ПЦУ) не має право створювати закордонні єпархії та парафії.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив архієпископ Даниїл Памфільський Української православної церкви в США, передає «ВВС Україна».

Стало відомо, скільки парафій УПЦ МП перейшли до ПЦУДо Православної церкви України станом на 11 січня перейшли вже 47 парафій Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

«Справа в тому, що в лоні Вселенського патріархату існує окрема структура - Українська православна церква в діаспорі. Вона має свої структури в США, в Канаді, в Австралії, Бразилії, Венесуелі, Парагваї, в Європі», - розповів архієпископ.

Зокрема, «щоб не створювати паралельні юрисдикції, було чітко сказано, що ПЦУ буде співпрацювати з Константинополем для духовного окормлення українців за кордоном».

При цьому екзарх Константинополя пояснив, що це не означає, що «українські ієрархи не зможуть поїхати до Франції або у США і опікуватися про людей там. Звичайно, вони можуть приїжджати до нас, як і ми приїжджати в Україну».

Крім того, щодо парафій колишньої УПЦ Київського патріархату в Росії архієпископ зазначив, що «потрібно знайти модель компромісу, щоб якимось чином піклуватися про тих людей, які мають свої громади».

Також у США відреагували на проголошення автокефалії ПЦУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що томос про автокефалію Православної церкви України 9 січня 2019 року підписали всі члени Синоду Вселенського патріархату.

Як повідомлялося, 6 січня 2019 року Вселенський патріархат надав томос Православній церкві України. Предстоятель ПЦУ Епіфаній в ході богослужіння в храмі Святого Георгія на Фанарі отримав з рук Вселенського патріарха Варфоломія посох і томос, який проголошує автокефалію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: