У США відреагували на проголошення автокефалії ПЦУ

Читать на русском
Оголошення від 6 січня про автокефалію для незалежної Православної церкви України знаменує історичне досягнення у прокладанні Україною власного шляху в майбутнє.

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що оголошення від 6 січня про автокефалію для незалежної Православної церкви України знаменує історичне досягнення у прокладанні Україною власного шляху в майбутнє.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Посольство США в Україні.

Канада привітала Україну з отриманням томосуУряд Канади назвало надання Православної церкви України томосу про автокефалію визнанням суверенітету.

Помпео зазначив, що США підтверджують свою незмінну підтримку суверенної, незалежної України.

«Сполучені Штати зберігають свою тверду позицію на підтримку релігійної свободи, включно із свободою для релігійних громад керувати своїми церковними справами згідно із своїми переконаннями, без зовнішнього втручання. Ми вітаємо слова Митрополита Епіфанія про те, що Православна церква України відкрита для всіх православних віруючих, і закликаємо урядовців та церковних ієрархів обстоювати толерантність і повагу до свободи представників усіх конфесій сповідувати релігію за своїм вибором», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що томос про автокефалію Православної церкви України 9 січня 2019 року підписали всі члени Синоду Вселенського патріархату.

Як повідомлялося, 6 січня 2019 року Вселенський патріархат надав томос Православній церкві України. Предстоятель ПЦУ Епіфаній в ході богослужіння в храмі Святого Георгія на Фанарі отримав з рук Вселенського патріарха Варфоломія посох і томос, який проголошує автокефалію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: