Порошенко з томосом приїхав до Рівного

Читать на русском
Томос про автокефалію повернули в Україну з Туреччини й повезли до Рівного, де в одному з храмів проходить молебень за участю президента та Філарета.

Томос про автокефалію Православної церкви України повернувся з Туреччини в Україну й «поїхав» до Рівного, куди в четвер, 10 січня, вирушили президент Петро Порошенко та патріарх УПЦ КП Філарет.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише УНН.

Порошенко привітав українців з отриманням томосуПрезидент зазначив, що отриманий напередодні Томос став однією з основних православних реліквій в Україні.

«Сьогодні вранці томос повернувся в Україну. І рішенням предстоятеля (Епіфанія – ред.), з дозволу його святості (Філарета – ред.), сьогодні він тут – у Рівному», – сказав Порошенко під час свого виступу в Свято-Покровському соборі.

Повідомляється, що після цього двоє священнослужителів винесли томос і поставили його поруч із трибуною, з якої виголошував промову президент.

Нагадаємо, 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій офіційно вручив підписаний томос для Православної церкви України її предстоятелю митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Наступного дня Порошенко та митрополит Епіфаній внесли томос до Софії Київської.

Напередодні томос підписали всі члени Синоду Вселенського патріархату, який відбувся в Стамбулі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: