Рівень безробіття в єврозоні впав до десятирічного мінімуму

Читать на русском
Eurostat зафіксував найнижчий рівень безробіття за листопад в Німеччині, Нідерландах та Чехії.

Рівень безробіття в єврозоні в листопаді 2018 року склав 7,9%.

Як пише «Слово і Діло», про це статистичне відомство ЄС Eurostat у Люксембурзі повідомляє в середу, 9 січня, передає DW.

У порівнянні з попереднім місяцем показник скоротився на 0,1 процентних пункти, досягнувши мінімального значення з жовтня 2008 року, відзначають експерти відомства. Раніше економісти прогнозували її рівень в 8,1%.

Найнижчих значень рівень безробіття досяг у Німеччині (3,3%), Нідерландах (3,5%) та Чехії (1,9%). При цьому в Греції цей показник склав 18,6% (станом на вересень 2018 року), а в Іспанії - 14,7%.

За даними Eurostat, на листопад 2018 роки 13 млн осіб в єврозоні були безробітними. При цьому в Євросоюзі їх число того ж місяця становило 16,5 млн осіб, знизившись на 107 тисяч в порівнянні з попереднім місяцем. Рівень безробіття в ЄС в листопаді склав 6,7%, що є мінімумом з початку підрахунку показника в 2000 році.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон домовилися створити бюджет єврозони. Очікується, що нова узгоджена спільна бюджетна сфера єврозони буде діяти з 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: