Юнкер не виключив створення єдиного бюджету єврозони

Читать на русском
Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер не виключив можливості створення єдиного бюджету для єврозони в рамках процесу її реформи.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер не виключив можливості створення єдиного бюджету для єврозони в рамках процесу її реформи.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РІА Новини.   Він нагадав, що раніше запропонував виділити всередині загального бюджету ЄС спеціальні кошти саме для єврозони, які можна назвати бюджетом цього регіону.

«Щодо цієї темі робота триває. Від цієї ідеї не відмовилися», - заявив Юнкер.

Раніше віце-прем'єр і глава МВС Італії Маттео Сальвини заявив, що може висунути свою кандидатуру на посаду голови Європейської комісії.

Нагадаємо, середній держборг серед країн Євросоюзу в кінці 2017 року склав 81,6 відсотка ВВП, в той же час, коли минулого року склав 83,3 відсотка.

МВФ пропонує країнам зони євро створити спеціальний фонд, в якому будуть акумулюватися кошти «на чорний день», щоб держави могли пом'якшувати наслідки можливих економічних спадів.

Також відомо, що Європейський Центральний банк продемонстрував зразки нових банкнот 100 євро і 200 євро, які випустять в обіг 28 травня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: