Лагард радить країнам єврозони створити спецфонд на «чорний день»

Читать на русском
МВФ пропонує країнам зони євро створити спеціальний фонд, в якому будуть акумулюватися кошти «на чорний день», щоб держави могли пом'якшувати наслідки можливих економічних спадів.

МВФ пропонує країнам зони євро створити спеціальний фонд, в якому будуть акумулюватися кошти «на чорний день», щоб держави могли пом'якшувати наслідки можливих економічних спадів.

Про це сьогодні заявила в Берліні директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, пише «Слово і Діло».

Меркель і Макрон провалили план реформування єврозониКанцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон не представлять свій план реформування єврозони на саміті ЄС у березні, як очікувалося.

За її словами, «МВФ давно вже виступає за створення центральних податково-бюджетних інститутів».

«Сьогодні ми публікуємо доповідь, в якій описуємо, як це може працювати. У ній пропонується створення «фонду на чорний день», в який держави (зони євро) щорічно роблять внески, щоб нарощувати активи в хороші часи. Потім в залежності від глибини (економічного) спаду країни будуть отримувати відрахування, які повинні будуть допомогти їм покрити дефіцит бюджету», - цитує ТАСС Лагард.

Вона вказала, що «у виняткових випадках фонд також отримає можливість залучати позикові кошти, однак будь-які позики будуть погашатися майбутніми внесками країн-учасниць».

Питання про масштабну реформу зони євро в цей час активно обговорюється в ЄС. Так, в середині березня міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер і його німецький колега Олаф Шольц заявили про те, що Париж і Берлін впритул наблизилися до згоди з цього питання. Йдеться про пакет договорів, які будуть мати «серйозні політичні, фінансові та економічні наслідки». «Мета - домогтися єдиного глобального франко-німецького плану для зони євро до засідання ради ЄС в червні», - зазначив тоді Ле Мер.

Раніше в МВФ розповіли, навіщо регулювати операції з криптовалютою.

А Лагард вважає майнінг злом для енергетики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: