Голова ОАСК Вовк поскаржився до ВРП на рішення судді в його справі

Читать на русском
Вища рада правосуддя розгляне ще одну скаргу щодо мелітопольського судді, який був відряджений до Солом'янського суду.
Павло Вовкфото: «Слово і Діло»

Голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк подав до Вищої ради правосуддя скаргу на суддю Віктора Фоміна за рішення в його кримінальному провадженні про можливе незаконне збагачення і недостовірне декларування, коли останній був відряджений до київського суду.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповів сам суддя.

За словами Фоміна, адвокат Вовка подав скаргу на підставі отриманих документів у Солом'янському районному суді міста Києва, пов'язаних з його справою і які є таємницею досудового розслідування. Суддя додав, що тимчасовий доступ до цих документів адвокату голови ОАСК надав Печерський районний суд міста Києва. Однак це рішення було пізніше оскаржене Національним антикорупційним бюро в Київському апеляційному суді, який його скасував як незаконне.

Водночас, як повідомив суддя, адвокат голови ОАСК встиг отримати доступ до інформації про те, які саме слідчі дії проводить НАБУ щодо Вовка.

Фомін також зазначив, що розгляд цієї скарги призначено на 16 січня.

Нагадаємо, в такий же спосіб адвокат голови ОАСК спробував через суд отримати доступ до матеріалів справи НАБУ. Також він отримав доступ до рішень Національного агентства з питань запобігання корупції щодо е-декларацій Вовка. Раніше ВРП обрала нове покарання для судді зі Львова, який дозволив НАБУ обшукати главу ОАСК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: