Трамп готовий укласти угоду з Китаєм

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп має намір незабаром укласти торгову угоду з Китаєм, щоб нормалізувати ситуацію на американських ринках.

Президент США Дональд Трамп має намір незабаром укласти торгову угоду з Китаєм, щоб нормалізувати ситуацію на американських ринках.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на джерела повідомляє в середу, 9 січня, Bloomberg.

США і Китай почали торгові переговориКортеж з більш ніж десяти машин американської дипмісії прибув до будівлі міністерства комерції КНР. Переговори триватимуть два дня.

За їхніми словами, низка ключових економічних радників Трампа проводить кампанію за швидке вирішення торгового конфлікту між Вашингтоном і Пекіном.

Як уточнило видання, індекс S&P 500 впав приблизно на 8% відтоді, як Трамп і глава КНР Сі Цзиньпін на грудневому саміті G20 в Аргентині домовилися відкласти до березня 2019 року запровадження нових двосторонніх торгових тарифів.

Нагадаємо, що в 2018 році США кілька разів підвищували мита на імпорт товарів із Китаю. Китай відповідав дзеркальними заходами. В листопаді американський лідер погрожував підняти тарифи на весь китайський імпорт на загальну суму $500 млрд.

Новий раунд переговорів на рівні заступників голів торгових відомств США та Китаю стартував 7 січня й триває вже третій день. Трамп у Twitter писав, що «переговори з Китаєм ідуть дуже добре». Однак поки що сторонам не вдалося досягти конкретних домовленостей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: