Суд ухвалив рішення щодо закриття дільниць у РФ

Читать на русском
Суд не побачив порушень прав позивача в рішенні про закриття виборчих дільниць на території Росії.

Апеляційний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні чотирьох позовів про визнання недійсним рішення Центральної виборчої комісії про ліквідацію виборчих дільниць на території Російської Федерації.

Про це в четвер, 10 січня, повідомляє громадянська мережа Опора, пише «Слово і Діло».

ЦВК оголосила про початок виборчої кампаніїСвою кандидатуру на виборах можна зняти не пізніше, ніж за 23 дні до дня голосування, звернувшись у ЦВК.

«Позивачі вимагали визнати постанову протиправною. За даними публічних повідомлень прес-служб політичних сил, позивачі були пов'язані з партіями Опозиційний блок, політичною партією Наші та ініціативою Опозиційна платформа - За життя або підтримані ними», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за результатами розгляду чотирьох позовів шостий апеляційний адміністративний суд встановив відсутність у позивачів порушеного права.

«Фактично відсутність порушення прав та інтересів безпосередньо позивача стала ключовим аргументом суддів для відмови в задоволенні позовів. В одному з рішень відзначається, що позивач не надав доказів порушення його прав як виборця, а лише посилався на плани партії Наші висунути його кандидатом на пост президента України», - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, ЦВК України 31 грудня 2018 року закрила виборчі дільниці в Росії.

Також ЦВК України заявила про припинення співпраці з ЦВК Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: