ЦВК презентувала нову версію свого сайту

Читать на русском
Розробники робочої моделі нової версії сайту ЦВК брали в якості прикладів сайти центральних органів адміністрування виборів Великобританії, Канади та Австралії.

Центральна виборча комісія України представила робочу модель нової версії свого офіційного сайту, який має запрацювати в березні 2019 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Ми намагалися передати динаміку і наш позитивний настрій. Концепція нової версії сайту говорить про те, що ми відкриті, позитивні і налаштовані на співпрацю», - зазначила під час презентації в середу голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

За її словами, сайт повинен бути простим, зручним і зрозумілим для користувачів, а також інтегрованим із соціальними мережами. Не менш важливо і те, що він стане доступним для людей з обмеженими можливостями, зокрема, котрі мають проблеми із зором. При цьому базова ідея нового сайту є адресною, тобто фокусує кожного суб'єкта виборчого процесу на певній, необхідній йому інформації.

Нова версія сайту буде містити календар, який допоможе по датах за допомогою наскрізного пошуку швидко знайти необхідні постанови ЦВК. Окремим розділом виділені відповіді на найбільш поширені питання, які ставлять виборці. Також у перспективі планується виставляти на сайті відео чергових засідань ЦВК і додати картографічну інформацію. Крім того, передбачається, що користувачі сайту зможуть отримувати відповіді на електронні запити, перевіряти реєстрацію себе як виборця.

«Нова версія сайту, ми очікуємо, буде запущена десь на початку березня. Це передбачено й контрактом», - зазначила Сліпачук.

Розробники робочої моделі нової версії сайту ЦВК брали в якості прикладів сайти центральних органів адміністрування виборів Великобританії, Канади та Австралії. Підтримку і фінансову допомогу надав Міжнародний фонд виборчих систем (IFES) в Україні.

Раніше ЦВК затвердила план виборів президента.

Також нагадаємо, українська ЦВК припиняє співпрацю з російською.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: