Українська ЦВК припиняє співпрацю з російською

Читать на русском
Співпрацю між Центрвиборчкомом припинено через розрив договору про дружбу між Україною і РФ.

Центральна виборча комісія України оголосила про припинення співпраці з ЦВК Росії через набуття чинності законом про припинення дії договору про дружбу між країнами.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі ЦВК України.

Розірвання договору про дружбу: чи є ризик для українців, які проживають в РФПетро Порошенко вніс до ВР законопроект про припинення дії договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та РФ. Сьогодні, 6 грудня, депутати мають розглянути питання.

«Зважаючи на набуття 12 грудня 2018 чинності закону України Про припинення дії договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною та Російською Федерацією, Центральна виборча комісія повідомляє про припинення дії протоколу про співробітництво між Центральною виборчою комісією Російської Федерації і Центральною виборчою комісією України, підписаного 24 лютого 2000 року, що звільняє Комісію від зобов'язання щодо його виконання», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада схвалила припинення дії цього договору 6 грудня. 11 грудня закон був опублікований у газеті «Голос України», а напередодні набув чинності.

Договір про дружбу був підписаний у 1997 році й набув чинності 1 квітня 1999 року. Сторони зобов'язалися поважати територіальну цілісність і підтвердили непорушність наявних між ними на момент підписання договору кордонів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: