Денісова має намір відвідати Москву

Читать на русском
Денісова заявляє про наміри відвідати Москву наступного тижня й провести переговори з уповноваженою з прав людини в РФ Тетяною Москальковою.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє про наміри відвідати Москву наступного тижня й провести переговори з уповноваженою з прав людини в РФ Тетяною Москальковою та директором Федеральної служби безпеки РФ Олександром Бортніковим щодо 24 українських військовополонених моряків, утримуваних у московських СІЗО.

Про це повідомила Денісова в коментарі українським телеканалам в Одесі четвер, 10 січня, пише «Слово і Діло».

«Я кожен день спілкуюся з пані Москальковою, але вона також не може відповідно до свого мандата щось зробити – надати довідку, пустити мене до слідчого ізолятора до «Лефортово», в «Матроської тиші», тому що вона не може ухвалити таке рішення. Я зверталася вже неодноразово до Бортнікова, який директор Федеральної служби безпеки Російської Федерації, зараз на розгляді перебувають мої заяви про можливість зустрічі з нашими військовополоненими в слідчому ізоляторі», – сказала Денісова.

«Я буду наступного тижня в Москві. Я розмовлятиму з ними вже безпосередньо щодо цих усіх питань. Ми знаємо, що будуть судові засідання в Лефортовському суді з розгляду питань щодо продовження термінів перебування, на жаль, під вартою наших моряків. Будемо працювати», - додала український омбудсмен.

Раніше Денісова назвала кількість переселенців в Україні.

Також нагадаємо, Денісова вимагає надати Сущенку медичну допомогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: