Розкрадання кредиту Ощадбанку: екс-чиновнику установи скоротили обов'язки

Читать на русском
Столичний райсуд зменшив кількість обов'язків одного з підозрюваних екс-чиновників Ощадбанку в розкраданні кредиту.

Суд залишив три обов'язки колишньому начальнику управління проектного фінансування Ощадбанку Євгену Харлану, підозрюваному в причетності до розтрати 20 мільйонів доларів державного банку, виділених аграрному холдингу «Креатив».

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Так, прокурор САП Валентин Мусіяка просив суд продовжити дію всіх обов'язків, покладених на Харлана, зокрема прибувати на першу вимогу; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну своїх місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з частиною свідків і з іншими підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти. За словами прокурора, досудове розслідування ще триває, а ризики перешкоджання розслідуванню не зменшилися.

Адвокати екс-чиновника Ощадбанку в судовому засіданні проти задоволення клопотання заперечували й просили в його задоволенні відмовити. Також захист просив суд обрати щодо Харлана запобіжний захід у вигляді особистої поруки народного депутата. Крім того, адвокати вказували, що деякими обов'язками Харлану обмежили виконання його службових обов'язків як заступника директора ТОВ «Нікдарія», виробничі об'єкти якого розташовані на території Житомирської області.

Вислухавши обидві сторони, суддя Сенін частково задовольнив клопотання, скасувавши обов'язки Харлана не залишати Київ без дозводу, а також повернув йому закордонні паспорти.

Нагадаємо, Харлана взяли під варту з альтернативою застави, який він пізніше вніс. Також суд заарештував його майно. Крім того, суд залишив екс-чиновника Ощадбанку під арештом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: