Велика приватизація. Фонд держмайна затвердив об’єкти до продажу

Читать на русском
Фонд державного майна визначився з переліком об'єктів, які готують до продажу в 2018 році.

Фонд державного майна визначився з переліком об'єктів, які готують до продажу в 2018 році.

Про це повідомив керівник Фонду Віталій Трубаров на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Це близько 200 підприємств із різних галузей: транспортні, хімічні, машинобудівні, сільськогосподарські, вугільні тощо.

«Зокрема, об'єднана гірничо-хімічна компанія, державна судноплавна компанія Чорноморське морське пароплавство, підприємства Львівський державний ювелірний завод та Вінницький завод Кристал, Українське Дунайське пароплавство, Президент-Готель, підприємство Акваресурси, Новопокровський комбінат хлібопродуктів», – зазначив керівник Фонду.

Трубаров наголосив, що значна кількість визначених підприємств на сьогодні перебувають в управлінні міністерств та відомств.

«Фонд зацікавлений у тому, щоб вони були в найкоротші терміни передані для приватизації, а також виключені із закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», – додав він.

За його словами, закон забороняє приватизацію більш ніж половини об‘єктів, включених на підготовку до приватизації, що суттєво знижує інвестиційний потенціал України.

Проект закону про приватизацію: як голосував парламентПоказуємо, як у парламенті голосували за закон про приватизацію держпідприємств у першому читанні.

Раніше у ФДМ розповіли, коли очікувати приватизації ОПЗ.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України зареєструвало наказ Фонду державного майна (ФДМ), який надає право нерезидентам брати участь в оренді українських державних об'єктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: