Суд призначив підготовче засідання в справі депутата Бабенка

Читать на русском
Столичний райсуд визначився з датою першого засідання за звинуваченням одеського депутата в пропозиції хабара детективу НАБУ.

Суд призначив на 27 лютого на 15:00 підготовче засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням депутата Одеської обласної ради Олега Бабенка й брата колишнього народного депутата Олександра Дубового Павла в пропозиції хабара детективу Національного антикорупційного бюро.

Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Бабенка і Дубового обвинувачують у пропозиції 500 тисяч доларів хабара за попередньою змовою керівнику Головного підрозділу детективів НАБУ Андрію Калужинському. Зазначені кошти, за версією слідства, вони запропонували за зняття арешту з грошей ТОВ «Девелопмент Еліт» у розмірі 185 мільйонів гривень. Ці гроші були отримані компанією від Одеської міської ради за продаж двох адміністративних будівель збанкрутілого заводу «Краян» для розташування в них нової будівлі місцевої мерії за завищеною ціною. На кошти наклали арешт у межах кримінального провадження за обвинуваченням міського голови Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана та інших осіб у заволодінні 185 млн грн одеського бюджету. Також за хабар обвинувачені нібито хотіли домовитися про закриття справи щодо Труханова та інших осіб.

Нагадаємо, 12 січня 2018 року Генеральна прокуратура викрила на пропозиції хабара детективу НАБУ депутата Одеської облради Бабенка та його спільника, якому не вдалося повідомити про підозру й затримати. Проте 15 червня 2018 року Генпрокуратура таки затримала пособника депутата, брата колишнього нардепа Дубового Павла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: