Пропозиція хабара детективу НАБУ: ГПУ отримала доступ до справи Труханова

Читать на русском
У Генпрокуратурі отримали доступ до матеріалів справи про покупку будівлі колишнього заводу Краян в рамках розслідування про пропозицію хабара детективу НАБУ.
Геннадій Труханов і Олег Бабенко, НАБУ

У рамках розслідування кримінального провадження щодо пропозиції хабара детективу НАБУ депутатом Одеської обласної ради Олегом Бабенком слідчі Генеральної прокуратури отримали доступ до справи Бюро про розтрату 185 мільйонів гривень, так званої справи міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання слідчого Генпрокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Бабенко підозрюють у пропозиції хабара детективу НАБУ за нібито зняття арешту зі 185 млн грн компанії «Девелопмент Еліт», які фірма отримала за продаж будівлі збанкрутілого заводу «Краян» Одеській міській раді. Також депутат за неправомірну вигоду хотів вирішити питання закриття самого кримінального провадження щодо розтрати зазначених коштів.

Слідчий ГПУ просив надати доступ до копій документів НАБУ у справі Труханова, а саме: виписки з Єдиного реєстру досудових розслідувань по цьому провадженню; постанови детектива НАБУ про визнання 185 млн грн «Девелопмент Еліт» речовими доказами; клопотання про накладення арешту на ці гроші; рішення Солом'янського райсуду Києва про задоволення цього клопотання і протоколу тимчасового доступу до документів банку Південний за рахунком «Девелопмент Еліт».

Також у Генпрокуратурі просили про тимчасовий доступ до інформації по абонентським номерам мобільних телефонів фігурантів цієї справи, а саме про вхідні та вихідні дзвінки; типи з'єднань; дату, час і тривалість з'єднань тощо.

Суд обидва клопотання задовольнив.

Нагадаємо, раніше детективи НАБУ отримали тимчасовий доступ до негласних слідчих (розшукових) дій ГПУ у справі щодо пропозиції хабара детективу НАБУ Бабенком. У Бюро вважають, що депутат причетний до розтрати 185 млн грн бюджету Одеси.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: