Суд назвав причину відмови обмежувати Омеляну терміни ознайомлення зі справою

Читать на русском
Столичний суддя не побачив спроб керівника Мінінфраструктури та його захисників у затягуванні процедури ознайомлення з розслідуванням.
Володимир Омелян і Андрій Лисак

Суд не побачив ознак затягування процедури ознайомлення з матеріалами розслідування детективів Національного антикорупційного бюро з боку підозрюваного в незаконному збагаченні й недостовірному декларуванні міністра інфраструктури Володимира Омеляна та його адвокатів.

Про це йдеться в мотивувальній частині рішення слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва Максима Вишняка, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, детектив НАБУ подав клопотання про обмеження термінів Омеляну та адвокатам для ознайомлення з розслідуванням. На думку правоохоронців, сторона захисту затягує процедуру. В обґрунтуванні детектив вказував, що з 6 листопада 2018 року Омелян ознайомився лише з 6 томами, його захисник Андрій Лисенко фактично ознайомився з 18 томами з 30 томів загалом, а ще троє адвокатів жодного разу не з'явилися до НАБУ для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.

Своєю чергою адвокат Лисак заперечував проти задоволення зазначеного клопотання, оскільки сторона захисту знайомиться з матеріалами досудового розслідування в проміжках між іншими судовими засіданнями й наданням інших юридичних послуг. Крім того, він зазначав, що ознайомлення з розслідуванням включає в себе не просто обов'язок захисника зробити фотокопії всіх матеріалів, а й надання оцінки та ретельному вивченню зібраних стороною обвинувачення доказів із метою підготовки до належної правової позиції сторони захисту й забезпечення прав підозрюваних на захист.

Крім цього, адвокат Лисак зазначив, що за узгодженою позицією з іншими адвокатами йому доручили ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, й після повного ознайомлення стороною захисту буде підтверджений детективу факт ознайомлення з матеріалами справи.

Так, суд встановив, що захисник Омеляна Лисак ознайомився з 23 томами, а сам міністр – із 16 томами справи. Тому, як вважає суддя, захист не затягує процедуру ознайомлення й надалі продовжує сумлінно з ними ознайомлюватися. Таким чином, Вишняк відмовив детективу в задоволенні клопотання.

Нагадаємо, Омелян повідомив, що його справу незабаром передадуть до суду. Також суд відмовився обмежувати міністру інфраструктури терміни ознайомлення з розслідуванням НАБУ. Раніше йому також повернули закордонні паспорти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: