Фігурантка шпальної справи НАБУ намагалася оскаржити перевірку УЗ

Читать на русском
Одна з підозрюваних у шпальній справі Укрзалізниці хотіла оскаржити службову перевірку щодо обставин розслідування.

Підозрювана детективами Національного антикорупційного бюро начальниця шпального відділу Державного підприємства «Управління промислових підприємств» ПАТ «Укрзалізниця» Інна Чугунова намагалася оскаржити службову перевірки за обставинами корупційної справи.

Про це йдеться в ухвалі Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як наголошується в документі, Чугунова подала позов до ПАТ УЗ про скасування наказу про проведення службової перевірки та визнання акта цієї перевірки незаконним. Ця перевірка була проведена за обставинами розкрадання коштів і зловживання службовим становищем окремими посадовими особами УЗ, викладеними в листі НАБУ. Свій позов вона обґрунтовувала тим, що ця перевірка є нібито порушенням її трудових прав і гарантій УЗ, оскільки всупереч її посадовій інструкції роботодавцем збільшений обсяг її повноважень і покладена відповідальність за невиконання обов'язків. Зазначена перевірка є одним із доказів НАБУ, до результатів якої детективи через суд отримували доступ.

Печерський суд Києва їй відмовив. Однак Чугунова подала апеляційну скаргу. Вивчивши матеріали скарги, колегія залишила скаргу без задоволення. На їхню думку, проведена УЗ перевірка не стосувалася порушень фінансово-господарської діяльності, а її метою було дослідити наявність порушень посадовими особами своїх повноважень відповідно до обставин, які були встановлені НАБУ при проведенні досудового розслідування. Також ця перевірка була призначена й проведена без порушень.

Нагадаємо, НАБУ обшукало приміщення «Укрзалізниці» в справі закупівлі кабелю. Раніше суд призначив засідання в справі про купівля УЗ метизної продукції. Також суд залишив під арештом авто дружини організатора в справі «Вог Аеро Джета».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: