Суд продовжив запобіжний захід обвинуваченому САП екс-залізничнику

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив дію процесуальних обов'язків затриманому Національним бюро екс-залізничнику.
Дніпровський райсуд Києва

Обвинуваченому прокурорами САП у зловживанні службовим становищем колишньому директору ПрАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» Олександру Скорику продовжили запобіжний захід.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Дніпровського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомий, постановою слідчого судді Солом'янського райсуду Києва від 5 грудня 2017 року був наданий дозвіл на затримання підозрюваного Скорика з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. На виконання рішення 10 травня 2018 року його затримали у Вінниці й доправили до Солом'янського суду. 11 травня суд взяв Скорика під варту з альтернативою застави в 528,6 тисячі гривень.

16 травня він вніс заставу й вийшов із СІЗО, на нього поклали процесуальні обов'язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатися за межі Броварів Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з фігурантами; не відвідувати ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ»; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Рішенням від 7 серпня прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури було відмовлено в продовженні Скорику обов'язка щодо електронного браслета, а дія інших обов'язків була продовжена до 4 жовтня.

У зв'язку з цим прокурор просив суд продовжити обов'язки. Обвинувачений частково не згоден із покладеними на нього обов'язками, а саме із забороною йому не відлучатися за межі Київської області без дозволу суду, оскільки він вчиться в Харкові і йому необхідно їздити до навчального закладу.

Вислухавши обидві сторони, колегія продовжила обов'язки.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувачення щодо екс-директора ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: