Парубій так і не запропонував нардепам спростити процедуру притягнення колег до відповідальності

Читать на русском
Парубій обіцяв винести на розгляд Ради законопроект про спрощення процедури залучення нардепів до відповідальності, але не зробив цього.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій не виконав обіцянку винести на розгляд парламенту питання про спрощення процедури залучення народних депутатів до відповідальності.

«Я дав апарату доручення підготувати зміни до регламенту з цього приводу, які ми зможемо внести разом зі змінами, які ми пропонуємо в цілому до регламенту, щоб спростити цей механізм. Тому що сьогодні, якщо ми йдемо не за регламентом, суд наші рішення скасовує. Коли йдемо за процедурою, це дає можливість, як було з Онищенком, залишити Україну. І тому ці зміни готуються», – сказав Парубій 18 липня 2016 року.

Парубий обещал вынести на голосование упрощение привлечения нардепов к ответственностиСлово і Діло

Того ж дня в Раді був зареєстрований законопроект про внесення змін до статті 218 та глави 35 закону України «Про регламент Верховної Ради України» (щодо тимчасового обмеження в праві виїзду за межі України й заміни слова «арешт» на словосполучення «тримання під вартою»). Зміни ускладнює виїзд за кордон народним депутатам при здійсненні щодо них досудових дій.

Однак за рік Парубій так і не виніс на розгляд сесійної зали цей законопроект, а в 2018-му він був знятий із розгляду. Таким чином, спікер провалив свою обіцянку.

Нагадаємо, також Андрій Парубій провалив обіцянку про те, що виборчу реформу розглянуть восени.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: