Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Анатолій Кузьменко

Читать на русском
За чотири роки Кузьменко виконав дві обіцянки. До кінця каденції нардеп має домогтися створення нових виробничих робочих місць в окрузі.
Анатолій КузьменкоСлово і Діло

Час підбивати підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитися, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Анатолій Кузьменко (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Кузьменко пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року за одномандатним виборчим округом №103 (Олександрія Кіровоградської області). Він є членом комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. За час каденції Кузьменко дав лише 6 обіцянок, з яких 2 виконав, а 3 – провалив.

Чотири роки тому в своїй передвиборчій програмі Кузьменко пообіцяв сприяти встановленню на об'єктах соціальної сфери котелень, що використовують альтернативні види палива. Як повідомив нардеп, з вересня 2014 року до лютого 2016-го на альтернативне опалення були переведені Чечелівський ФАП (Петрівський район), Кіровська школа (Долинський район), Олександрійська музична школа, Олександрійські школи №9 і №2, НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа», НПК «Звенигородський ЗНЗ-ДНЗ», а також Щасливська школа III ступеня й школи в Криничуватскому (Устинівський район) та Гурівці (Долинський район).

При цьому Кузьменко провалив усі обіцянки, пов'язані з газифікацією сіл. Він запевняв, що сприятиме виділенню бюджетних коштів на газифікацію сіл Долинського та Петровського районів. У Петровській райадміністрації травнем 2017 року повідомили, що бюджетні кошти на будівництво газопроводів у Петровському районі не виділялися. Таку ж відповідь ми отримали від Долинської райдержадміністрації.

У квітні 2018 року в НАК «Нафтогаз України» повідомили, що в період 2013-2018 року договори на фінансування будівництва об'єктів газопостачання компанією не укладалися, кошти замовникам будівництва не переводилися.

Разом із цим він не надсилав депутатських запитів з проханням виділити кошти для газифікації вказаних населених пунктів.

Така ж доля спіткала передвиборчі запевнення Кузьменка сприяти виділенню бюджетних коштів на газифікацію дитячого садка в селищі Устинівка й на будівництво селищного газопроводу. Як повідомили нам в Устинівській селищній раді, газифікація дитячого садка виключена з програми соціально-економічного розвитку в 2015 році. Фінансування не здійснювалося, відповідних запитів нардеп не надсилав.

При цьому нардеп виконав передвиборчу обіцянку сприяти виділенню бюджетних коштів на будівництво об'їзної дороги навколо Олександрії. Після численних звернень депутата до Кабінету міністрів України уряд виділив субвенцію в розмірі 8 мільйонів гривень у 2016 році на капітальний ремонт ділянки об'їзної дороги в Олександрії протяжністю 2,3 кілометра (вулиці Шевченка – Бессарабська – Белінського). Капремонт завершився 1 листопада 2016 року.

До кінця каденції нардеп має домогтися створення нових виробничих робочих місць в окрузі для забезпечення зайнятості населення. В 2015 році депутат неодноразово надсилав запити до Міністерства фінансів і Мінекономрозвитку щодо критичної ситуації, що склалася на Криворізькому гірничо-збагачувальному комбінаті окислених руд через недофінансування підприємства.

Також нардеп повідомив, що завдяки зусиллям керівників, переважно сільськогосподарських підприємств, з вересня 2014 року до лютого 2016 року в окрузі були створені близько 2 тисяч робочих місць, у тому числі сезонного характеру. Щоб дізнатися про долю обіцянки в наступні роки, ми надіслали народному депутату запит на початку літа 2018 року, однак відповіді поки не отримали.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: