Голова УГКЦ допустив єднання з Православною церквою

Читать на русском
Голова Української греко-католицької церкви Верховний архієпископ Києво-Галицький Святослав вважає, що єднання між УГКЦ та Православною Церквою України цілком можливо.

Голова Української греко-католицької церкви Верховний архієпископ Києво-Галицький Святослав вважає, що єднання між УГКЦ та Православною Церквою України цілком можливо.

Таку позицію предстоятель УГКЦ висловив в інтерв'ю 5 каналу, передає «Слово і Діло».

Чи потрібно перейменовувати УПЦ МП на Російську православну церкву?У ВР сьогодні, 20 грудня, мають розглянути питання щодо перейменування УПЦ МП на Російську православну церкву. Під будівлею Ради вже влаштували мітинг віряни. Чи потрібен такий крок, з'ясовували в експертів.

«Весь християнський світ, зокрема католицька і православна спільноти, шукають шляхи до єдності. На всесвітньому рівні відбувається діалог, щоб цю єдність відновити. Перш за все мова йде про євхаристійне спілкування», - цитує інтерв'ю прес-служба УГКЦ.

За його словами, мова не йде про відновлення якихось структур або про підпорядкування однієї церкви іншою. На сьогоднішній момент вже є декілька рівнів співробітництва, про які голова УГКЦ домовився з предстоятелем ПЦУ Епіфанієм.

«Одна справа - об'єднання, а інша справа - єднання. У багатьох справах ми вже готові до єднання... Перше - ми хочемо разом досліджувати спільну спадщину Київського християнства...», - заявив предстоятель.

Раніше Епіфаній розповів подробиці обрання предстоятеля православної церкви України.

Також нагадаємо, був названий головний собор Православної церкви України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: