Поліція відкрила справу проти НАБУ за розслідування нової справи Онищенка

Читать на русском
Українські поліцейські розслідують нібито перевищення повноважень детективами при порушенні нової справи щодо Олександра Онищенка.
Олександр Онищенко

Національна поліція розслідує кримінальне провадження за фактом можливого перевищення повноважень детективами Національного антикорупційного бюро при порушенні справи щодо народного депутата-втікача Олександра Онищенка про нібито дачу хабарів парламентаріям.

Відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще 14 травня 2018 року, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в одному з рішень у справі, Головним слідчим управлінням Нацполіції здійснюється досудове розслідування за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян та державним інтересам за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 365 КК України. Поліцейські встановили, що НАБУ розслідує дві кримінальні провадження щодо Онищенка. За інформацією поліцейських, одне з них про нібито надання нардепом хабарів парламентарям.

У зв'язку з цим, слідчий поліції просив суд надати тимчасовий доступ до документів мобільного оператора «Київстар», а саме до інформації за абонентськими номерами фігурантів розслідування НАБУ про нібито надання Онищенком хабарів парламентаріям. Суддя його задовольнив.

Як відомо, детективи почали розслідувати можливо дачу хабарів нардепом Онищенком низці членів парламенту. Під час розслідування НАБУ отримало доступ до інформації за абонентським номером нардепа-втікача. Також директор Національного бюро Артем Ситник розповів, що під час слідства цієї справи детективи почали звіряти листування Онищенка з тим, що відбувалося в парламенті.

Крім того, у цьому провадженні були допитані нардепи від БПП Ігор Кононенко і Сергій Березенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: