НАБУ отримало доступ до листування нардепа-втікача Онищенка

Читать на русском
В Антикорупційному бюро почали розслідування за фактом можливої ​​дачі хабарів нардепом-втікачем Олександром Онищенком.
Олександр Онищенко

Детективи НАБУ розслідують можливу дачу хабарів народним депутатом, підозрюваним в організації «газової схеми» Олександром Онищенком ряду членів Верховної Ради протягом 2014-2016 років.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, яким детективам надали доступ до його дзвінків і листуванням, повідомляє «Слово і Діло».

Як ідеться в клопотанні детектива НАБУ, Онищенко протягом 2014-2016 років здійснював неодноразові виплати грошових коштів як у готівковій, так і у безготівковій формі в розмірі від 20 до 100 тисяч доларів низки невстановлених осіб із числа народних депутатів України (ст. 368 Кримінального кодексу Україна) в якості винагороди за голосування, і тим самим вчинив дії, які містять ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України (пропозиція або надання хабара).

У Бюро повідомили, що 11 травня детективи провели допит в якості свідка журналіста Дмитра Гнапа. В ході допиту журналіст розповів, що наприкінці 2016 року мав кілька зустрічей із нардепом Онищенком у країнах Європи з метою проведення з ним інтерв'ю. Під час зустрічі 22 грудня 2016 року Онищенко добровільно надав йому можливість ознайомитися і сфотографувати вміст особистого листування з низкою осіб у програмі WhatsApp.

Одночасно, під час допиту Гнап добровільно надав НАБУ флешку, на якій містяться аудіозапис його розмови з Онищенком, а також фотознімки вищезгаданого продемонстрованого йому нардепом листування з низкою осіб.

У НАБУ додали, що в ході огляду цього листування Онищенка встановлено факти, які можуть свідчити про отримання нардепами та іншими чиновниками неправомірної вигоди.

Детективи встановили, що в 2015-2016 роках Онищенко користувався абонентським номером мобільного оператора «Водафон», що підтверджується його допитом, обшуками у нього та іншими доказами. У Бюро вважають, що нардеп користуючись цим телефоном вів листування, зафіксоване журналістом Гнапом. У зв'язку з цим, детективи просили надати доступ до інформації по телефону Онищенка. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо нардепа Онищенка.

Раніше ЗМІ повідомили, що нардеп хоче укласти угоду з САП.

Як відомо, суд Іспанії ухвалив рішення про екстрадицію Онищенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: