Розкрадання $20 мільйонів Ощадбанку: суд зняв браслети з двох підозрюваних

Читать на русском
Столичний райсуд скасував обов'язки двох фігурантів справи про розкрадання кредиту держбанку носити електронний засіб контролю.

Суд зняв електронні браслети з колишнього головного бухгалтера аграрного холдингу «Креатив» Тетяни Слюсаренко та екс-директора «Заводу модифікованих жирів» Сергія Тимченка, підозрюваних у причетності до розкрадання 20 мільйонів доларів кредиту Ощадбанку.

Такі рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотань Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Валентин Мусіяка просив суд продовжити дію всіх обов'язків, покладених на Тимченка і Слюсаренко. За його словами, досудове розслідування триває, а ризики перешкоджання слідству не зменшилися.

Своєю чергою, підозрювані та їх адвокати заперечували проти задоволення клопотання. Водночас захисник Слюсаренко просив суд скасувати обмеження в пересуванні.

Вислухавши сторони, суддя Сенін частково задовольнив клопотання прокурора САП. Так, суд продовжив дію таких обов'язків екс-головбуха «Креативу»: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну своїх місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними в даному кримінальному провадженні, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Так, суд зняв з неї браслет і дозволив без дозволу залишати місце проживання.

Також суд зняв браслет з екс-директора ЗМЖ, продовживши дію наступних його обов'язків: прибувати на першу вимогу; не відлучатися із місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну своїх місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними в даному кримінальному провадженні, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, суд повернув закордонний паспорт заступниці голови правління Ощадбанку Ірини Земцовій. Також суд скоротив кількість обов'язків синові народного депутата Станіслава Березкіна. Раніше НАБУ заочно повідомило про підозру дочці нардепа Березкіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: