Чийгоз: томос – ще один крок до деокупації Криму

Читать на русском
Чийгоз заявив, що отримання Томосу, ще однієї форми незалежності - дуже важливе для кримських татар

Заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз заявив, що отримання Томосу, ще однієї форми незалежності - дуже важливе для кримських татар.

Про це він сказав у ефірі «5 каналу», передає Слово і Діло

«Отримання томосу – дійсно дуже важлива подія для нашої держави, й отримання ще однієї форми незалежності – це також дуже важливо для кримських татар», – заявив Чийгоз.

Ми всі ці роки, з моменту розвалу Радянського Союзу, активно брали участь у цих успіхах нашої країни, додав він.

«Український народ історично нам близький, він культурно близький, у нас дуже багато спільного, й тут немає питання відмінності релігій. Тут є спільна боротьба, спільне майбутнє», – зазначив Чийгоз.

«Я знаю, що в Криму з надією й радістю сприйняли цей черговий успіх нашої країни. Адже це ще один крок до деокупації Криму», – підкреслив він.

Додамо, архієпископ Климент припустив, що після отримання Україною томосу підконтрольна Росії «влада» Криму може почати мститися церкві Київського патріархату.

Також патріарх РПЦ Кирило закликав патріарха Константинопольського Варфоломія відмовитися від завершення створення автокефальної церкви в Україні.

Як повідомлялося, офіційне підписання томосу Вселенським патріархом відбудеться 5 січня 2019 року. 6 січня після божественної літургії томос про автокефалію буде вручений митрополиту Української православної церкви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: